Consells de ciberseguretat i protecció

Us donem alguns consells i guies de ciberseguretat que ens ajudaran a protegir-nos contra algunes de les amenaces de la xarxa comunes en el correu electrònic:

– Cap servei demanarà MAI de manera no solicitada per correu electrònic de desblocar o reintroduir les credencials, és a dir usuari i contrasenya, si no s’ha iniciat una operació de recuperació per part de l’usuari.

– ULL! amb obrir qualsevol document no sol·licitat específicament que NO sigui un fitxer PDF i desconfiar si una vegada obert aquest té algun enllaç o requereix clickar algun element per veure el contingut.

– ULL! amb clickar qualsevol enllaç que porti a una altra pàgina. Si són pàgines conegudes anar-hi directament SENSE clickar cap enllaç que aparegui en el correu.

– ULL! amb els pagaments amb transferència a proveïdors nous amb factures arribades per correu electrònic: cal verificar SEMPRE els números de compte per telèfon o per una via alternativa al correu electrònic.

– ULL! amb les factures emeses a clients per transferència bancària amb el número de compte propi, caldria avisar als receptors que contactin sempre amb vosaltres la primera vegada i també si hi ha canvis en el número de compte, caldria verificar-lo per telèfon o per una via alternativa al correu electrònic.

Us deixem també unes guies que esperem us siguin d’utilitat:

https://www.incibe.es/sites/default/files/docs/c14-pdf-infografia-identificar_phishing.pdf

https://www.incibe.es/empresas/blog/fraudes-online-aprende-identificarlos

https://www.incibe.es/sites/default/files/docs/guia_fraudes/guia-fraudes-online.pdf

https://www.incibe.es/sites/default/files/docs/guia-ciberataques/osi-guia-ciberataques.pdf